Joulutortut ovat sairaan hyviä, mutta niiden käyttöliittymä on heikko.
Tiedättehän, hilloklöntti keskellä on miljoona-asteinen ja sakarat
kuivat (ja yleensä vähän palaneet). Syömisen jälkeen on pakko vaihtaa vaatteet sukkia myöten. Ja jos
olemme ihan rehellisiä niin onhan se tekeminenkin vähän sellaista
turhanaikaista näpertelyä.
Mutta voin iloksenne kertoa, että tällä päivämäärällä asiaan on saatu kaivattu ratkaisu!
Saanko esitellä innovaationi: korvapuustijoulutorttu.
1. Otat valmiin voitaikinalevyn paketista.
2. Levität veitsellä luumuhillon tasaisesti levyn päälle.
3. Rullaat rullaksi.
4. Halkaiset rullan keskeltä puoliksi.
5. Uuniin vähän pitemmäksi aikaa kuin tavistorttu.
Ja niin on mehukas ja kompakti torttu eikä yhtään kuiva ja hilseilevä - ja sen voi syödä heti! Ei pala ylähuuleen rakkoa.
Kyllä ei tarvita jouluun muuta. Paitsi glögiä.
Ps. Nyt tiedän, miltä avokadopastan kehittäjistä tuntui. Tässä ihan liikuttuu.
Onpa muuten loistava idea!
VastaaPoistaTaikuri on itsekin hämmästynyt tempustaan! Taustat sitten Aamu-tv:ssä ensi viikolla.
PoistaKiitos, tän idean aion surutta ryöstää!
VastaaPoistaKoodini on kaikille avointa!
PoistaOnnittelut innovaatiosta! Mutta mieti nyt vielä sitä irtisanoutumista... ;)
VastaaPoistaEikös juuri A-talkin yrittäjäillassa painotettu rohkeutta kokeilla ja uskoa itseen? :D
PoistaTämä on näitä "Miten en ole tullut ajatelleeksi tätä" -ideoita. Kokeilen kotona! Harmillisen helppo kopioida tämä idea. :)
VastaaPoistaTämä ilosanoma on levitettäväksi tarkoitettu. :)
PoistaNyt on ollut sakarat kohdillaan, uunista on tullut tämän vuoden uusin nettitorttu. Tämän vuoden tortut leipomatta joten tätä formaattia testaan.
VastaaPoistaKohunettitorttu! BB-torttu! Ökytorttu! Seksi-torttu... No ei sentään.
PoistaRahka-luumukolmiot (Valion sivuilta) ovat oma torttusuosikkini. Voisiko myös korvapuustijoulutorttu toimia vaniljarahkalla ryyditettynä? Itse asiassa epäilen, että luumuhillo suorastaan vaatii sitä seurakseen!
VastaaPoistaKyllä varmasti toimii, korvapuustin formaatissa toimii kaikki!
PoistaNo oho! Säkin oot sitten leipuriksi ryhtynyt. Todella räväkkä keksintö. Ottaisin käyttöön , jos pystyisin syömään joulutordeja yrjöämättä. Mutta ehkä näitä pystyisikin!
VastaaPoistaMä muuten tiedän työnimen seuraavalle yhteiselle kirjallemme:
Vuoden mutsit uunissa.
Ei tää kyllä vedä vertoja sun piparimuumitaollle. Mut miksi joulutorde yrjöttää?!
PoistaRuokakirjahan meiltä kyllä pitäisi tulla. Naurattaa jo valmiiksi! :D
Joulutortut on myös mun ainoita inhokkiruokia. Joskus alle kouluikäisenä olin ahtanut kylässä "muutaman" tortun liikaa, ja oksensin kotimatkalla autoon. Kyllä ketä tahansa oksettaisi, kun muistelee sitä toppahaalariin ja autonpenkille levinnyttä yrjöä. Hyvästi lehtitaikina, koko loppuelämäksi...
PoistaPS. Muuten oikein näppärä idea. Mutta voisko lehtitaikinan ja luumuhillon korvata jollain muulla? :D
t. Lilli
Näkisin että tämä formaatti toimii myös pullataikinalla, ja täytteeksi voisi laittaa voita, sokeria ja kanelia! ;)
PoistaMä teen aina tortut mansikka marmelaadiin, toimii todella hyvin...
PoistaOooh..... ekaa kertaa korvapuustit, jotka ei leivottaessa tarttuisi pöytään kiinni!
PoistaSe on kaunis hetki, kun on pystynyt antamaan jotain uutta mullistavaa yhteiskunnalle.
VastaaPoistaTänä päivänä kiitän itsenäistä Suomea, avokadopastan keksijöitä ja korvapuustijoulutorttua.
:D
PoistaNäitä hetkiä ei ihan joka päivä koe!
Vitsi mikä idea! Tämä uusavuton kuitenkin kaipaisi vielä pientä tarkennusta... Eli pyöritetäänkö taikinalevy rullaksi pituus- vai leveyssuunnassa?
VastaaPoistaYmmärrän! Siitä lyhyemmästä sivusta lähdet rullaamaan. Muuten ei tule hyvä rulla, vaan kummallinen torttumato.
PoistaMahtavaa, upea keksintö! Itsekin liikutuin :D
VastaaPoistaKyllä tämä innovaatio jonkinlaista hermoa koskettaa!
PoistaMikä parasta, nyt ei ruotsalaistenkaan tarvi enää ihmetellä tortun ulkomuotoa!
VastaaPoistaVientituotepotentiaalia!
PoistaMeillä puolestaan 11-v innovoi viikonloppuna pullatortun, eli pullataikinasta tehtiin (enkelinmallinen), luumulla täytetty juttu :) Great minds think alike tain jotain =D
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! Hienoa, että myös uusi sukupolvi näkee että pullasektorin perinteitä pitää uudistaa. :)
PoistaMeillä oli lapsena sellainen pyöreä mupvinen torttumuotti (en siis oikeesti tiedä oliko se sen alkuperäinen idea vai ei), jolla tehtiin pyöreä pohja, siihe lulumumarmeladi ja sitten puolikuun muotoon kiinni. Tykkäsin paljon enemmän kuin tähdistä, koska hilloa sai tosiaan joka puraisulla. Pitänee siis tätä korvapuustimalliakin testata!
VastaaPoistaMuistaakseni meilläkin oli sellainen muotti...! Mutta sielläkin taisi olla se laavaksi muuttunut luumuhillo sisällä.
PoistaMulta puuttuu blogin joulukalenterista vielä yksi luukku. Saatanpa tehdä näitä, asianmukaisin linkityksin tietenkin!
VastaaPoistaKyllä ei ole kalenteri mitään ilman kohutorttua. ;) Toivottavasti maistuu!
PoistaTästä innostuneena kokeilin tehdä muffinssivuokaan.. sama alku mutta kolmeen osaan ja vuoan pohjalle ja uuniin. Nätti hyrrä tuloksena, siihen jäähtyneenä kermavaahtoa päälle ja yön yli kylmässä, että kerma oikeen imeytyy. Kyllä leipuri ihmetteli omaa näppäryyttään :)
VastaaPoistaErinomaista! Tätä ideaa kannattaa näköjään jalostaa vielä eteenkinpäin! :)
PoistaIhan loistavaa - me tehdään näitä kans! Hyvää joulua - nautitaan korvapuustijoulutortuistamme!
VastaaPoista