Kiitokset kaikille jeesanneille hyvistä resepteistä ja vinkeistä!
Arvonnan voittaja on siis Minna, joka mainitsi sämpyläreseptissään taikasanoja kuten fetajuusto ja aurinkokuivattu tomaatti ja näin karkasi kalkkiviivoilla johtopaikalle - laitapa spostia! Annis saa focaccia-reseptistään kuolakunniamaininnan. Moraalisia voittajia ovat kuitenkin Dona, joka ehdotti suosiolla leipäkonetta, ja Ethe, joka vahvisti, että leipää voi leipoa hiivattakin. Sillä totuus on, että maalaan mieluummin keskikokoisen talon kuin leivon (nopeampaa, siistimpää ja yksinkertaisempaa) yhtään mitään.
Stressasin tästä leipomisesta kolme päivää.
Unohdin ostaa sitä fucking hiivaa ja jouduin ruinaamaan sitä anoppilasta.
Jouduin myös konsultoimaan anopilta puhutaanko taikinan vaivaamisessa minuuteista vai tunneista ja kaivamaan esille sähkövatkaimen + taikinakoukut.
Mietin kaksi päivää, onko mulla himassa mitään optimia kohotuspaikkaa vai pitääkö mun lämmittää taikinalle sauna.
Sämpylöiden kohottaminen toiseen kertaan liinan alla vaatisi jonkinlaisen katoksen, sillä raa'at sämpyt tarttuu kiinni siihen liinaan vaikka ripottelin jauhoja pintaan - rakensinkin niille teltan tönisteritelineestä ja jauhopussista.
Lisäksi läppärissäkin on hunajaa ja aurinkokuivatun tomaatin öljyä.
Mutta tässä on evidenssiä sämpylöistä à la Minna (sis. auringonkukansiemeniä ja aurinkokuivattuja tomaattikuutioita) vähennettynä toiseen kertaan kohottamisella ja lisättynä desillä öljyä.
Lopputulos: suolaa olisi voinut olla enemmän ja se toinen kohotus on ilmeisen tärkeässä roolissa sämpylämäistä pehmeää olemusta tavoitellessa.. Mutta mikä parasta lahjomaton tyttäreni söi mukisematta yhden, joten ihan pahaa se ei voinut olla. Koti-insinööri söi myös ja piti naamansa peruslukemilla melkein loppuun asti.
"Ihan hyvät räiskäleet."
I rest my case. Ainakin meillä tuoksui vastapaistetulle sämpylälle.
Stressasin tästä leipomisesta kolme päivää.
Unohdin ostaa sitä fucking hiivaa ja jouduin ruinaamaan sitä anoppilasta.
Jouduin myös konsultoimaan anopilta puhutaanko taikinan vaivaamisessa minuuteista vai tunneista ja kaivamaan esille sähkövatkaimen + taikinakoukut.
Mietin kaksi päivää, onko mulla himassa mitään optimia kohotuspaikkaa vai pitääkö mun lämmittää taikinalle sauna.
Sämpylöiden kohottaminen toiseen kertaan liinan alla vaatisi jonkinlaisen katoksen, sillä raa'at sämpyt tarttuu kiinni siihen liinaan vaikka ripottelin jauhoja pintaan - rakensinkin niille teltan tönisteritelineestä ja jauhopussista.
Lisäksi läppärissäkin on hunajaa ja aurinkokuivatun tomaatin öljyä.
Mutta tässä on evidenssiä sämpylöistä à la Minna (sis. auringonkukansiemeniä ja aurinkokuivattuja tomaattikuutioita) vähennettynä toiseen kertaan kohottamisella ja lisättynä desillä öljyä.
Lopputulos: suolaa olisi voinut olla enemmän ja se toinen kohotus on ilmeisen tärkeässä roolissa sämpylämäistä pehmeää olemusta tavoitellessa.. Mutta mikä parasta lahjomaton tyttäreni söi mukisematta yhden, joten ihan pahaa se ei voinut olla. Koti-insinööri söi myös ja piti naamansa peruslukemilla melkein loppuun asti.
"Ihan hyvät räiskäleet."
I rest my case. Ainakin meillä tuoksui vastapaistetulle sämpylälle.
Voilá, olet voittaja-ainesta! Kyllä noi sämpylöiksi tunnistaa, eihän ne oo edes palanut. :)
VastaaPoistaTuostahan on hyvä jatkaa itsensä voittamisen tiellä, siinä se leipominen alkaa sujua kuin äitiyskin.
Ja kiitos kunniamaininnasta, olen otettu!
-Annis-
Ohhoh, en ole ikinä voittanut mistään mitään. Mitäs minun pitää tehdä?
VastaaPoistaMadde vaikuttaa ainakin tyytyväiseltä.
VastaaPoistaLuin muuten jostain, että Tapiolaan on avattu joku luomu-/lähiruokakauppa. En tiedä siitä enempää, mutta oletan, että sä kohta tiedät.
ja eikun kotileipomoa perustamaan! :)
VastaaPoistaIhana tuo katoskommentti.:) Olisin luultavasti päätynyt rakentamaan samanlaisen kyhäelmän. Saunan lämmitys ei myöskään ole ihan kauhean kaukaa haettu ajatus, päädyin sellaiseen ratkaisuun viime jouluna kun yritin saada perunalaatikoita imeltymään...
VastaaPoistaHyvän näköisiä, ja mitä litteämpiä, sitä enemmän ihanaa paistopintaa/sämpylätilavuus :)
VastaaPoistaSämpylät näyttää hyviltä. Pitääpä itsekin tsekata se Minnan resepti. Feta ja aurinkokuivatut tomaatit nam, nam.
VastaaPoistaHyviä kommentteja sait. Niiden kommenttien ansiosta meilläkin syötiin tänään piimä-spelttihiutale-kurpitsansiemen peltileipää ja hyvää oli!
VastaaPoistaTuliko muuten sun Yalo-tilaus jo? Itsekin kuolailen sen saman puseron perään, kannattaako tilata?
VastaaPoistaAnnis, kiitti!
VastaaPoistaMinna, levy lähtee huomenna. ;)
Anu, niinkö? Täytyypäs kysellä että mitähäh.
BLOGitse, koti-insinööri lupasi tehdä seuraavan satsin. Epäilyttävää.
Sofia N, ah, en olekaan yksin näiden ongelmien kanssa!
See, paistopintaa on siis tosiaan reilusti. Ja mikäli mahdollista ne ovat päivän mittaan litistyneet vielä lisää!!
Henkka, mä luulen että sun lopputulos on hiukan paljon parempi.
Tiina, toi peltileipä on mulla ehdottomasti listalla.
S, tuli!! Se paita on ihana!! Paras koskaan! Rakastan sitä!!
Joo, Hesarissa oli viikonloppuna juttua tuosta "luomuruokakaupasta" otsikolla Tapiolalaiset arvostavat pienkauppoja tms.
VastaaPoistaKiitos viikon parhaista nauruista. Sähän aikamoinen keittiörotta oot :))))
VastaaPoistamammmanaaa
Anonyymi, meillä rahdataan lehdet saman tien keräykseen, joten en tiettykään löytänyt sitä. Mutta ehkä siitä on juttua kohta muuallakin!
VastaaPoistaMammmanaaa, rottapa hyvinkin. :) Huomenna on koti-insinöörin vuoro, joten silloin vasta rottuus punnitaan.
Alla olevasta blogista löytyy vaivaamattoman leivän ohje. Ihanan rapean leivän teko onnistuu oheisella ohjeella kaikilta: Suosittelen!
VastaaPoistahttp://kaneli.vuodatus.net/blog/archive?&y=2009&m=10
:)