Koska olen ottanut käyttöön kaikki taloutemme superfoodit (eli tyhjennän pakastimesta viime kesän marjat), ajattelin jakaa yhden vinkin kesän marjasatoa ajatellen.
En ole suuri tuoreiden viinimarjojen ystäviä, mutta viinimarjamehua ja -hilloa menee läpi vuoden. Viinimarjojen poimiminen on kuitenkin kaltaiselleni hätähousulle haastavaa (ortodoksisesta poimimisesta on olemassa jopa keskusteluketjuja!). Vaikka kuinka yritän riipiä marjoja tertuista hellästi, osa murskaantuu sormiin.
Olinkin äärimmäisen tyytyväinen kun huomasin, että laiskuuttani varsien kanssa poimimani pakastetut punaherukat irtoavat kuivuneista varsista nopeasti ja helposti. Jes!
Joku on joskus sanonut, että punaisista viinimarjoista tehty mehu herättää kuolleetkin, mutta tein näistä kyllä piirakkaa. Palaan asiaan kun syke taas tuntuu.
Elä tunne mehumarjoissa huonoa omaatuntoa. Ne varret auttaa saamaan kaiken mehun ulos!
VastaaPoistaHyvä tietää!
PoistaMinun jo edes menneen mummoni ohjeiden mukaan marjoja ei saisi poimia irtonaisina vaan pitää olla ne varret mukana kun ne laitetaan mehumaijaan :)
VastaaPoistaMyönnän, että anoppi hoitaa mehu- & hillotehtaan, ja minä vain pakastan! :)
PoistaYksi viinimarjavinkki jos miettii, miten niitä voisi potilaille tuputtaa, on tehdä vispipuuroa, puolukoiden tilalle vain herukoita. Tehosekoittimessa siemenineen kaikkineen ihan hienoksi soseeksi, ja siitä se lähtee.
VastaaPoistaParanemisia!
Totta! Olen yrittänyt miettiä myös jotain smoothie-reseptiä, johon punaherukka hyvin sopisi.
PoistaEi varsia tarvitse ottaa pois! Mehumaijaan voi laittaa ihan terttuineen.
VastaaPoista