Jos teillä sattuisi pyörimään samanlainen kymmenen safkan ruletti, pistän jakoon reseptin, joka rutinoitui meille laakista. Ruoka on avokadopasta-kirjasta, mutta se ei ole itse somepasta vaan lohi-riisilaatikko.
Välitön hitti. Molemmat kakarat imuroivat lautasensa tyhjiksi pikakelauksella, nuorempi kävi vielä syömässä syöttiksen alle tippuneet sattumatkin.
Perille meni. Tämä ruoka löytyy nykyään pöydästämme melkein joka viikko. Koska rauhallinen ruokahetki on vaalimisen arvoinen asia -- ja koska (universumin paskin) lähikauppamme pystyy tarjoamaan yksinkertaiset raaka-aineet.
Resepti menee meillä näin:
- 4 dl täysjyväriisiä tai ohraa
- 2 keitettyä kananmunaa
- 5 dl täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 300 g kylmäsavulohta
- voita
- suolaa, valko- ja mustapippuria
Voitele uunivuoka (sellainen aika iso) voilla ja kippaa keitetty riisi/ohra, paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat vuokaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Duunaa munamaito. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään, lisää vähän suolaa ja valkopippuria ja kaada vuokaan. Vuole päälle reilusti voilastuja ja tuuppaa uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.
Annoksen päälle voi halutessaan lorottaa hiukan tilli-voisulaa ja puristaa sitruunaa. Bon voyage.
Kuulostaa hyvalta, pitaa kokeilla. Kiitos reseptista. :)
VastaaPoistaEi kestä kiittää! Oikeastihan pitää kiittää Safkaa. ;)
PoistaKiitos vinkistä, sopii myös meidän allergiaruokalistaan jossa tosiaan pyörii ne samat sapuskat viikosta toiseen.. Täytyypä kokeilla tätä, ei haittais vaikka sinne sekaan sais ujutettua uudenkin ruokalajin!:)
VastaaPoistaNo tosiaan, allergisten lasten kanssa saanee todella käyttää mielikuvitustaan jotain uutta keksiäkseen!
PoistaSorry; nuorempi krantuista kakaroista on riisin suhteen totaalikieltäytyjä. Mutta uuden ruokalajin etsintä on sinällään arvostettava missio, koska täälläkin ollaan hiukka leipäännytty nakki-kalapuikko-pinaattilätyt-lasagne ja sama alusta -kiertoon...
VastaaPoistaRiisin voi tossa varmasti korvata makaronillakin, kun ei vaan keitä sitä valmiiks ihan pehmeeks asti.
PoistaNiin, kai ton voi tehdä perunalla ja pastallakin. Saako teiltä ohraa?
PoistaNam! Täälläkin tulossa ruokaohjetta pian lähestyvän runebergin kunniaksi. Sillä aikaa, käykääs katsomassa kuvia http://www.lily.fi/palsta/kahden-meren-rannalla
VastaaPoistaHei kiitti! Mulla on sama kirja, ja bongasin heti ton reseptin, mutta valmistaminen on jäänyt suunnitteluasteelle. Kiva kuulla että se toimii. Tästä innostuneena taidan ostaa lohta heti huomenna ja valmistaa perheelle yllätyksen. Meilläkin kun pyöritetään vaan niitä samoja soosseja viikosta toiseen.
VastaaPoistaJotenkin lohduttavaa se että muillakin on näitä muutaman ruokalajin haasteita!
PoistaKiitti maanantai aamun nauruista, luin vanhoja tekstejä ja nauroin itsekseni... nykyään naurattaa ihan liian harvoin. Kiitos. Nyt töihin. Mukavaa viikon alkua!!!
VastaaPoistaMy pleasure! :)
PoistaHei kiitti vinkistä! Olin ajatellut tehdä makaroonilaatikkoa tänään, mutta tää vaikuttaa aika paljon houkuttelevammalta.
VastaaPoistaKerro kuinka kävi!
PoistaJuuri tätä minä kaipasin, juuri tänään! Oi kiitos, kiitos.
VastaaPoistaEipä kestä!
PoistaTavoitteena on tosiaan se kymmenen ruokalajin kierto, kunhan keksis noin viis uutta vielä listalle. Kiitos siis tästä :)
VastaaPoistat. toinen keskivertomamma
ps. meillä taitaa olla sama 'ihana' lähikauppa (sen yhden simakuvan perusteella)
Onnea vaan jos jaamme kyseisen mätämarketin. Uuh, pitäiskin perustaa facebookiin joku kyseisen kauppiaan sparrausryhmä.
PoistaMä äänestän jaloillani ja haen sieltä vaan hätätapauksessa maitoa. Muut ostokset teen melkeen missä vaan muualla :)
Poistat. toinen keskivertomamma
Meillä kävi sama homma 3-vee pojan kanssa, joka yleensä melko valikoiva. Tuli toteamaan ruokapöytään, että "pahalta näyttää" ja sitten seuraavassa hetkessä oli syönyt lautasen tyhjäksi!
VastaaPoistaHaha! Samanlainen positiivisest ajatteleva nuori meillä. :)
PoistaMeidän 5-v sanoi että älä äiti tee tätä enää ikinä ;) Sain siitä jotenkin tehtyä ihan liian riisisen ja mauttoman - lupasin olla tekemättä, mutta tästä rohkaistuneena koitan ehkä vielä kerran tuolla kylmäsavulohella graavilohen sijaan.
VastaaPoistaMä en ole kokeillut graavilla, mutta ksl toimi ihan kivasti. Se sitruuna muuten on aika olennainen siihen päälle, ettei jää liian pliisuksi. :)
PoistaKiitos! Toivottua vaihtelua meidän lihapullat-broileripasta-kalapihvit-nakit-carbonara -ketjuun! Kylmäsavulohi odottaa jo jääkaapissa :) Oletukseni on, että meillä molemmat lapset kieltäytyvät syömästä tätä, mutta hei, ainakin MINÄ saan jotain uutta safkaa...
VastaaPoistaErinomaista, heti kokeiluun. Ja vaihtarina: jos teillä uppoaa tämä, uppoaa varmasti myös pastaversio, joka meillä on toptenin nopein (no joo, heti einesraviolin jälkeen). Paistetaan kuutioitua kesäkurpitsaa ja pikaisesti myös kylmäsavulohta (tai graavia), sekoitetaan (keitettyyn) pastaan, sekaan purkki ruokakermaa, anteliaasti parmesanraastetta ja 1-2 kuutioitua tomaattia (joita ei tarvitse kypsentää, lämpenevät tarpeeksi siellä seassa) ja vielä vähän mustapippuria. Tähän mennessä kukaan ei ole kieltäytynyt syömästä lautastaan tyhjäksi.
VastaaPoistaJes!!! Juuri tässä pärräsinkin mielessäni, koska kaikki ruuat tuntuu tulevan korvistakin jo ulos. Toivotaan, että tää uppois meidän nuoreen herraan, joka eskarissa syö kuulemma aina 2-3 lautasellista, mutta kotona ei uppoo kun muutama ruokalaji. Missä vika?? :)
VastaaPoistaRepäisin tämän reseptin itselleni vastikää lehdestä. Odottaa vielä kokeilua tuossa pöydän kulmalla, mutta oli kiva kuulla jonkun jo testanneen! Seuraavalla kauppakerralla ainekset mukaan siis!
VastaaPoistaTää lähti niin tekoon meille!
VastaaPoistaKuulostaa jotenkin raikkaalle, kunhan saadaan ensi nää maitoallergia tutkimukset pois alta. Meillä kaivataan tosiaan reseptejä makaroonittomaan ruokavalioon(multa tulee korvista ulos ja miehellä paisuu maha) ja mieluiten uuniruokia, koska musta uuni tekee ruuasta aina paremman makuista ellei ruoka ole salaatti.
VastaaPoistaTää on nyt uunissa. :-)
VastaaPoistaTästä tuli hyvää vaikka sisälukutaito jäi töihin (tai sitä ei ole...) ja riisi meni uuniin keittämättä. Pikkasen piti lisäillä nestettä ja paistoaikaa ;) Maistui kaikille syöjille ja 2-vee yllätti vetelemällä kolme annosta!! Jää listoille, ens kerralla koitetaan sitten m yös valmistusta ihan ohjeen mukaisesti :D
VastaaPoistaTää on mun mielestä jotenkin pliisun näköistä. Onko kukaan keksinyt tuunata sitä iloisemman / houkuttelevamman näköiseksi? Joo, se tillivoi kyllä auttaa, mut itse sitä laatikkoa?
VastaaPoistaIhan hyvää tää mustakin oli, mut ei nyt mikään tajunnanräjäyttävä. Tosin mun mielestä se avokadopastakin on vähän ylimainostettu verrattuna esim. siihen saman kirjan sitruuna-anjovispastaan. Siis se on ihan törkeän hyvää! :D
Btw, Katja, sun kuva on paljon parempi ja houkuttelevampi kuin sen kirjan kuva samasta sapuskasta.
Vähän aiheen ohi, mutta täällä on nasevasti vinkattu, miten saa auttavia käsiä ruoanlaittoon: www.isankadestablogi.wordpress.com Uusi blogi näemmä, vaikuttaa ihan lupaavalta. Vanhemmuutta isän näkökulmasta. :)
VastaaPoistaOliko toi 4 dl riisiä siis keitettynä vai keittämättömänä? Onneksi riisipaketti auttoi valinnassa, kun sieltä ei löytynyt kun se 1,5 dl keittämättömänä niin en viitsinyt arvuutella pidempään :) Tajusin muuten vasta kommenteista että ohjeessa oli kylmäsavulohta... Uunissa just versio ihan tavallisesta savulohesta tulossa, aina ei vaan osaa lukea ohjeita :D
VastaaPoistaItsekin mietin tuota riisiä, mutta sitten luin Maikkarin sivuilta että n. 1 dl raakaa riisiä per ruokailija.
PoistaMeillä yksi monesti syödyistä on savulohipasta. Valmistuu siinä ajassa mikä menee pastan keittämiseen.
VastaaPoista500g tagliatellea
yksi paketti kylmäsavulohta (150-200g)
purkki tai kaksi ruokakermaa
laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen
pilko lohi pannulle ja paista "kypsäksi"
kippaa kermat sekaan ja suurusta jos siltä tuntuu
kun pasta on valmista, kaada vedet pois, huuhtele pasta ja pistä kaikki sekaisin. Uppoaa kolmeen lapseen ja kahteen aikuiseen kuin metrin halko.
-samipekka tattitalosta
brickwing.wordpress.com
Olipa hyvä, että törmäsin tähän ohjeeseen etsiessäni uutta ruokavaihtoehtoa meidän 1,8-vuotiaalle. Hyvin maistui ja sain muutaman annoksen varuiksi pakkaseenkin.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Upposi myös meidän äärinirsolle 4-vuotiaalle. Tein spelttiryyneistä, hyvää tuli niistäkin.
VastaaPoistaKokkaan varsin harvoin mitään, mikä menisi ns. perinteisestä suomalaisesta kotiruoasta ja yksi syy siihen on niiden yleinen "pliisuus", sanojasi lainaten :) Lapsille kelpaavuudesta ei mitään takeita, mutta sen kerran, kun tein makaronilaatikkoa, niin mun oli aivan pakko laittaa siihen puoli kiloa vihanneksia, mm. porkkanaa ja parsakaalia sekä tuoreita yrttejä. Hyvää ja värikästä tuli! Samoin kalakeitto, jokin voi pilkkoa tai ostaa pakasteesta lisäväriä. Voisko tähän ruokaan käydä sama niksi? Ajattelin itse pienenä, etten kummemmin pidä kasviksista, koska ne olivat aina sivuosassa ja aikalailla ilman makua, tyyliin keitetty herne. Sen jälkeen, kun sain esiteininä maistaa ensimmäistä kertaa wokattuja kasviksia, jotka olivat se itse ruoka tai sen seassa reippaasti ja lisäksi kunnolla maustettuja, niin minulle aukesi uusi maailma.
VastaaPoista