Tallensin puhelimeeni pari viikkoa sitten ICE-tunnisteen Koti-insinöörin kohdalle. Tämä kansainvälisesti käytössä oleva kirjainlyhenne (in case of emergency) on tarkoitettu lähinnä hätätapausten varalta viranomaisille: kun puhelimestasi löytyy nopeasti lähin henkilö, jolle voi vaikkapa onnettomuustilanteessa soittaa, saat tehokkaampaa apua.
Noh. Eilen illalla Koti-insinöörin puhelin soi. Hän kysyi ällistyneenä, miksi soitan hänelle keittiöstä. Tajusin, etten ollut nähnyt puhelintani hetkeen.
Kävi ilmi, että olin pudottanut kännykkäni leikkipuistoon. Snadi sai lähtöhetkellä paskahalvauksen ja puhelin ilmeisesti putosi taskusta, kun keräilin hiekkaleluja kassiin kiljuva lapsi toisessa kainalossa. En luonnollisestikaan kuullut putoamista.
Puhelimen löytänyt erinomaisen valveutunut teini soitti Koti-insinöörille ja sain puhelimeni takaisin.
Lisätkää tyypit ICE-koodi puhelimenne osoitekirjaan ja pyytäkää muitakin perheenjäseniänne tekemään niin - ohjeet täällä. Ikinä ei tiedä mitä apua siitä voi olla.
Mahtava teini! Meillä on on ollut jo vuosia läheisimpien edessä ICE:t. Jos haluaa miehensä lisäksi heittää ICE:ksi vaikkapa siskonsa tai mutsinsa, voi ICE:t numeoida ICE1, ICE2... Ai juma, menin kesken kirjoittamiseni katsomaan laittamaasi linkkiä, siellähän tämä jo kerrotaankin. Hö, turhaa pädin! :D
VastaaPoistaOisko kellään vinkkiä, miten tuollaisessa tilanteessa ohitetaan puhelimen suojakoodi, joka useimmilla "älypuhelimen" omistajilla nykyään on käytössä? Olen nimittäin miettinyt asiaa mutten vielä keksinyt ratkaisua, vai olenko vain jotenkin teknillisesti rajoittunut? Mietin että pitäisikö liimata ice-puhelinnumero -tarra luuriin vai miten tuon ohittaisi... Kertokaa viisaammat ratkaisu :)
VastaaPoistaEi mitään käsitystä... minulla on kyllä ICE koodi käytössä, mutta sehän on ihan hyödytön, jos puhelimen käytöstä on yhtään pidempi aika!
PoistaEi mitenkään. Siksihän siinä on se lukituskoodi, ettei kukaan pääse luurin sisältöön käsiksi. Liimaa tarra.
PoistaAinakin mun puhelimesta pystyy soittamaan ICE-kontakteille jo lukitusruudusta. Kyseessä Samsumg Android
PoistaOn kai se lukituskoodi featurena kaikissa puhelinmalleissa, mutta en mä sitä käytä. Toisaalta mulla on myös luuri, jota kukaan ei varasta. ;)
PoistaMinulla tulee kännykkään työsähköpostit: pakko käyttää.
Poistatässä ehkä syy vaihtaa iluuri androidiin, kun olen sitä muutenkin miettinyt. tällä hetkellä olen "ratkaissut" asian niin, etten käytä lukituskoodia, mutta vähän turvaton on olo sen takia.
PoistaKiitos tuosta Android vinkistä - siellä tosiaan voi lisätä yhteyshenkilöitä hätäyhteystietoihin ja niihin voi soittaa lukitus päällä. Mulla on ollut ICE käytössä jo vuosia, mutta tätä en ollut tajunnut.
PoistaHeip,
Poistaainakin vanhassa iPhonessa lukituskoodin ohi pääsee jos lähtee suoraan ottamaan kuvia, ja sitä kautta muihin toimintoihin.
Mutta ehkäpä uudempiin versioihin tämä pikku moka on fiksattu...
Tallensin miehen nimen eteen ICE-tunnuksen jo muutama vuosi sitten, juuri sillä ajatuksella että jos minut löydetään jostain tiedottomassa tilassa, voivat sitten soitella lähiomaiselle. Varsin kaamea ajatus siis, eikä tullut silloin mieleenkään, että sitä voisi käyttää myös kadonneen puhelimen löytämiseen! Fiksu teini!
VastaaPoistaJa muistakaa myös poistaa se ICE tilanteiden muuttuessa. Juuri poistin reilut puolitoista vuotta sitten kuolleen henkilön nimen yhteydestä ICE koodin. Numeroa en pysty näköjään vieläkään poistamaan.. *puuh* kiitos muistuksesta Katja!
VastaaPoistaMulla on kanssa vuosia ollut ice käytössä, mutta nyt hiffasin ettei siitä ole mitään hyötyä tuon lukituskoodin vuoksi. iPhonella ei pääse soittamaan kuin hätänumeroon ohi lukituskoodin, tai sit mä n vaan osaa
VastaaPoistaIhmettelin pitkään joskus, että miksi isälläni luki minun ja siskoni nimien edessä Ice. Vasta hiljakkoin tajusin yhteyden, kun itsekin lisäsin ICE-koodit mieheni ja isäni nimien yhteyteen puhelimeeni. Koskaan en tullut kysyneeksi, että miksi se koodi isällä niiden nimien edessä on :D
VastaaPoistaMä kans ihmettelin kerran, kun kaverin miehellä on puhelimessa 'ice vaimo'. Ehdin ihan pienen hetken miettiä, että minkähänlainen jäärouva tämä ystäväni tietämättäni kotonaan ja miehelleen on ennen kuin tajusin :D
Poistat. toinen keskivertomamma
Kiitos vinkistä! Olen joskus tuosta kuullut muttei ole ollut käytössä. Nyt on!
VastaaPoistaVinkki jolla ice:n saa käyttöön jos puhelimessa on lukituskoodi. Itse tein niin että tulostin miehen ja äitini numerot isolla fontilla paperille ja otin kännykällä tuosta paperista valokuvan. Iphone 5:ssä saa ainakin lukitulle näytölle ihan oman taustakuvan, ja laitoin tuon kuvan siis siihen. Eli kun puhelin pyytää koodia niin ruudussa näkyy samalla ICE1 mies ja ICE2 äiti puhelinnumeroineen :D
VastaaPoistaKäytössä ollut jo useamman vuoden ja on siitä kerran ollut apuakin, juurikin niin, että puhelimeni putosi baarin lattialle, eikä sitä löytnyt etsinnöistä huolimatta millään ilveellä täpötäydestä kapakasta. Aamulla soi miehen puhelin ja oma puhelimeni toimitettiin siitä tunnin päästä kotiovelle. Ei huono!
VastaaPoistaTää on tosi näppärä keksintö ja onkin ollut käytössä mulla jo vuosia. Joku valveutuneempi joskus valisti. :) Niin ja muuten kiitos tosta Gotlanti-vinkistä, meillä on lyönyt vähän tyhjää kesälomasuunnitelmien kanssa - täytyy tutustua kommentteihin ja Gotlannin turistisivuihin!
VastaaPoistaIkävä tulla pilaamaan hieno ajatus, mutta. Ainakaan Suomessa tuolla ei ole minkäänvaltakunnan merkitystä - onnettomuuspaikalla ambulanssiväki ei ala kaivelemaan sinun puhelintasi, ei poliisi eikä kukaan muukaan. Poliisi saa lähiomaisen tiedot omia teitään, mikäli tarvetta on. Tästä oli töissäkin puhetta ( ja työskentelen siis ambulanssissa ), voi olla ihan kätevä tilanteessa jossa puhelin hukkuu, tietää löytäjä kenelle kilauttaa, mutta nimenomaan niissä onnettomuustilanteissa tuo on ihan yhtä tyhjän kanssa.
VastaaPoistaKyllä tuosta on apua! EA-koulutuksissa yms. Kun ihmiset tämän tietävät, niin kyllä tästä on apua. Itse olen liikunnanohjaaja ja minulle ainakin tämä tuli koulutuksessa selville, niinpä tästä koodista on apua hädänhetkellä! <3
VastaaPoista