Totta. Vanhenevien tuotteiden suhteen lähikauppiaani on kyllä yleensä paljon sniikimpi: hän vain asettaa vanhenevat tuotteet eturiviin mitään punalaputusta tai alennuksia merkitsemättä, jotta voin sitten parin päivän päästä havaita ostaneeni jo kaksi päivää vanhan jogurtin.
Villin huhun mukaan eräät opiskelijat Helsingin yliopistosta juhlivat lempijuhlaansa Vappua myös pikkujouluissa, jolloin syntyy hybridi: Vappujoulu. Ohjelmaan on toisinaan kuulunut kolmensepänlakitusta ja menu on saattanut olla hyvinkin sekava sekoitus näitä kahta. Itselläni ei tietenkään ole mitään tekemistä tämän kanssa. ;)
Oulussahan juhlitaan pikku Wappua marraskuun ensimmäinen päivä (tai siinä läheisyydessä), kun on enää vain se puoli vuotta Wappuun. Aprilli päivänä on luvassa valeWappu bileet...
Mikseipä se sima sopisi pikkujouluihin, pitääpä kokeilla, kun parin viikon päästä on omat... :)
Vaan ei, todennnäköisesti zubi on oikeassa ja niissä on vaan menossa päiväys vanhaksi ja kauppias on keksinyt, että meneehän nämä nyt pikkujouluissa... :D
Pareehan se on saada kaupaksi kuin kaataa maahan. Ehkä kauppiaalta saa reseptivinkin.
Käytänpä tätä erinomaista aasinsiltaa tuohon samaablogii-eriblogii-keskusteluun. Jos politiikan ongelma on vieraantuminen tavallisten (ihmisten) elämästä niin ei varmaan kannata viedä keskustelua eri areenoille.
Maistelin tässä vähän aikaa sitten Yrjönkadun uimahallissa jallusimaa, mikä oli ihan myönteinen makuyllätys. Ehkä tuo kauppiaskin on saanut inspiraation simamyynteihin sieltä... Kyllä se ainakin iänikuiset joulusiiderit ja vastaavat äklötykset peittoaa.
Mun vanhemmat tekivät yhteen aikaan vapun lisäksi myös juhannus-, joulu- ja pääsiäissimaa. Ei välttämättä kaikkia samana vuonna, mutta isän puolen hämäläisessä suvussa tätä on aiemmissa sukupolvissa ilmeisesti harrastettu enemmänkin. Toki 1800-luvun sima on ollut pikkasen jotain muuta kuin fariinisokeria, sitruunaa ja hiivaa, mutta mulle on jääny sellainen käsitys, että sima eli vähäalkoholinen käymisteitse valmistettu makeahko juhlajuoma on ihan oikeaa suomalaista kansanperinnettä. Simahan on ns. keskenkäyttöistä eli jos sitä käytettäisiin lisää, tulisi siitä kiljua. Mutta keskenkäyttöistä voivat juoda lapsetkin.
Mulla ei ole väitteeni tueksi mitään muuta kuin isäni perimätieto, jos jollakulla olisi tästä lisätietoja, kuulisin siitä mieluusti!
Uijuijui! Sima maistuu aina. Saisivat myös mämmiä myydä läpi vuoden. Tai taitaa sitä saada ehkä pakastealtaasta.
VastaaPoistaYksi ääni siis cross-sesongeille! :D
PoistaIhan selvästi menossa päiväys vanhaksi. :D
VastaaPoistaTotta. Vanhenevien tuotteiden suhteen lähikauppiaani on kyllä yleensä paljon sniikimpi: hän vain asettaa vanhenevat tuotteet eturiviin mitään punalaputusta tai alennuksia merkitsemättä, jotta voin sitten parin päivän päästä havaita ostaneeni jo kaksi päivää vanhan jogurtin.
PoistaVillin huhun mukaan eräät opiskelijat Helsingin yliopistosta juhlivat lempijuhlaansa Vappua myös pikkujouluissa, jolloin syntyy hybridi: Vappujoulu. Ohjelmaan on toisinaan kuulunut kolmensepänlakitusta ja menu on saattanut olla hyvinkin sekava sekoitus näitä kahta. Itselläni ei tietenkään ole mitään tekemistä tämän kanssa. ;)
VastaaPoistaOulussahan juhlitaan pikku Wappua marraskuun ensimmäinen päivä (tai siinä läheisyydessä), kun on enää vain se puoli vuotta Wappuun. Aprilli päivänä on luvassa valeWappu bileet...
PoistaYksi ääni siis opiskelijoiden huomioimiselle! ;)
PoistaMikseipä se sima sopisi pikkujouluihin, pitääpä kokeilla, kun parin viikon päästä on omat... :)
VastaaPoistaVaan ei, todennnäköisesti zubi on oikeassa ja niissä on vaan menossa päiväys vanhaksi ja kauppias on keksinyt, että meneehän nämä nyt pikkujouluissa... :D
Pareehan se on saada kaupaksi kuin kaataa maahan. Ehkä kauppiaalta saa reseptivinkin.
PoistaKäytänpä tätä erinomaista aasinsiltaa tuohon samaablogii-eriblogii-keskusteluun. Jos politiikan ongelma on vieraantuminen tavallisten (ihmisten) elämästä niin ei varmaan kannata viedä keskustelua eri areenoille.
No kerro sitten Elli maistuiko vieraille! ;)
PoistaJa hei joku jouluisa resepti siihen kylkeen olisikin ollut kiva h´ja tehnyt tarjouksesta vähän vähemmän epäilyttävän! Ehkä.
Toihan on ihan loistavaa!
VastaaPoistaNiin. Toisaalta. :)
PoistaMaistelin tässä vähän aikaa sitten Yrjönkadun uimahallissa jallusimaa, mikä oli ihan myönteinen makuyllätys. Ehkä tuo kauppiaskin on saanut inspiraation simamyynteihin sieltä... Kyllä se ainakin iänikuiset joulusiiderit ja vastaavat äklötykset peittoaa.
VastaaPoistaHyvänen aika: jallusima. Hyvänen aika.
Poistameillä taitaapi olla sama lähikauppias..katselin muutama päivä sitten itse ihan samaa:)
VastaaPoistaTai sitten tämä on K-ketjun marraskuun kamppis. ;)
PoistaKysymys on näköjään ajan hengen mukaisesti vain siitä, miten sesonki ja sesonkiherkku määritellään :D
VastaaPoistaTotta, eihän mikään direktiivi kerro milloin vapun juhliminen loppuu/alkaa. ;)
PoistaJa onhan noilla halvempi hinta kun keväällä, vaikkei sitä "punalapuin" ole koristeltukaan!
VastaaPoistaMun vanhemmat tekivät yhteen aikaan vapun lisäksi myös juhannus-, joulu- ja pääsiäissimaa. Ei välttämättä kaikkia samana vuonna, mutta isän puolen hämäläisessä suvussa tätä on aiemmissa sukupolvissa ilmeisesti harrastettu enemmänkin. Toki 1800-luvun sima on ollut pikkasen jotain muuta kuin fariinisokeria, sitruunaa ja hiivaa, mutta mulle on jääny sellainen käsitys, että sima eli vähäalkoholinen käymisteitse valmistettu makeahko juhlajuoma on ihan oikeaa suomalaista kansanperinnettä. Simahan on ns. keskenkäyttöistä eli jos sitä käytettäisiin lisää, tulisi siitä kiljua. Mutta keskenkäyttöistä voivat juoda lapsetkin.
VastaaPoistaMulla ei ole väitteeni tueksi mitään muuta kuin isäni perimätieto, jos jollakulla olisi tästä lisätietoja, kuulisin siitä mieluusti!