Kylläpä on ikimuistoinen vaalitulosilta! Facebookini on täynnä järkytystä ja sarkasmia, mutta itse en näe tätä kummoisena katastrofina. Jos ajatellaan positiivisen kautta: isoja puolueita on nyt neljä, vääntö säilyy edelleen tasaväkisenä. Melkein kaikki muut puolueet saivat näköön. Toivottavasti tämä fakta palauttaa puolueet takaisin arvokeskustelun pariin, pois Asiaa-paskasta. Sitäpaitsi neljän vuoden päästä katsotaan uudelleen.
Mikä parasta: hallitusneuvotteluista tulee myös superkiinnostavat. Persut pitäisi nyt ehdottomasti ottaa hallitukseen ja antaa heidän tutustua muutamaan uuteen asiaan: vastuuseen ja realismiin. Olisi kauhea virhe antaa heidän jatkaa huuteluaan oppositiossa. Ja jos ne oikeasti saa mitään lupaamaansa aikaan, syön peräköyden.
Tätä on demokratia, sekä hyvässä että pahassa. Kansan haluama muutos on mahdollista, vaikka se ei aina miellytä. Loppukaneetiksi sopiikin Churchill-siteeraus: "The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter."
Ps. Ilmainen vinkki myös tappion kokeneille Vihreille: pohtikaapa, miksi puolueella ei ole juurikaan kannatusta muualla kuin Helsingissä ja Uudellamaalla.
Mä ajattelen kyllä Silvia Modigin, Jani Toivolan ja Fatbarthe Hetemajn läpimenon olevan positiivinen juttu myös ja osoitus toisenlaisesta ajattelumallista mitä jytky tuo tullessaan.
VastaaPoistaFade ei vissiin päässyt läpi, mutta Silvia Modigista olen samaa mieltä. Julkkisehdokkaita kohtaan (puolueesta riippumatta) on aina karvat pystyssä, ehkä syyttä.
VastaaPoistaMe käytiin aamulla miehen kanssa keskustelu aiheesta "Paavo Arhinmäki Suomen diktaattorina seuraavat 10 v" ja tultiin siihen tulokseen, että saattaisi mennä maan asiat huomattavasti paremmin. Tämä siis kahden porvarin perheessä :)
VastaaPoistaAsetelma vaikuttaa mielenkiintoiselle, mutta toivon todella, että Perussuomalaisista löytyy myös substanssiosaamista (piste bullshitbingossa!) mölyämisen lisäksi.
Vaalien hyvä juttu oli uudet, nuoret edustajat!
VastaaPoistaErikoista on, että ihmiset tosiaan ajattelee että nyt käy toteen kaikki mitä PS on vaaleissa huudellut.
Jos Soini saisikin ajettua jonkin asian äänestykseen ja kaikki ps-k.edustajat äänestäisivät KYLLÄ kaksikin kertaa, ei siltikkään riitä enemmistöksi (oletuksena että muut äänestää EI).
Toivottavasti tiedossa on enemmän keskustelua ja sitä kautta uusia ratkaisuja. Ja uudet vaalit on 4 vuoden päästä.
Nimimerkillä "äänestin, mutten persuja"
tää virkisti. olen samaa mieltä etenkin tuosta persut hallitusvastuuseen -kohdasta. ei mitään oppositiomarttyrismia vaan työntekoa, kele, jos kerta on niin kauhean hinku muuttaa asioita.
VastaaPoistaHyvä, juuri näin, ei sormet korviin ja silmät kiinni, ylimielisestä yökyök-huutelusta puhumattakaan!
VastaaPoistaToisaalta on selvää, että myös kok. ja sd. siirtyvät reippaasti jytky-suuntaan. Vihr. sen sijaan voi opparista taas huudella ihan mitä suloinen sylki suuhun tuo - vaikkapa että EI EI EI YDINVOIMAA ja KASVISSYÖNTI PAKOLLISEKSI. Yhtä hilpeää, molemmat.
Huutelen täältä, että samaa mieltä!
VastaaPoistaMukava lukea, että edes joku ei ole paniikissa muuttamassa ulos Suomesta tämän persu-jytkyn vuoksi. Myös ulkomaisissa medioissa tunutaan olevan hieman järkyttyneitä... Olen samaa mieltä että hallitukseen joutaisivat. Tuskin kuitenkaan saavat mitään dramaattisia muutoksia yhdellä kaudella aikaiseksi.
VastaaPoistaVihreillä olisi tosiaan hoksaamista. Täällä periferiassa ei edes ollut vihreillä ehdokasta, jota olisin voinut harkita äänestäväni. Saati sitten että vihreät täällä edes näkyisivät.
VastaaPoistaPersut, persut.. Tuskin touhu uhoamista kummemmaksi muuttuu.
Ihanaa, allekirjoitan. Juuri kun oli menossa pahasti kuppi nurin eilisiltaisen ja tämänaamuisen somessa vellovan panikoinnin ja maailmojen mustumisten kanssa, löytyi interneetistä rauhallinen järjen ääni.
VastaaPoistaVaikka olisin suonut tuloksen näyttävän vähän toisenlaiselta, tässä nyt ollaan, ja nyt sitten vaan persuille sanasta miestä ja sarvesta härkää (lienee riittävän kansallisromanttisesti sanottu) puskistahuutelun tilalle.
Taitaa monella parin vuoden sisällä avautua silmät ja ennakkoluulot hälvetä "oho, ne persutkin on ihmisiä ja valtaosa jopa ihan tavallisia, fiksuja niin kuin me..."
VastaaPoistaJa vasurithan on Suomen vihrein puolue jonkin tuoreen tutkimuksen mukaan, vaikka nimi ei olekaan vihreä ja värinäkin punainen. ;)
Rasismin, typeryyden ja vallan yhdistelmä sekä median kritiikitön suhtautuminen näihin ilmiöihin kyllä pelottaa, varsinkin kun vihapuhe kohdistuu moniin mulle rakkaisiin ihmisiin. Kaikille "mamut" eivät ole vieraita, joita tapaa vain kaduilla ja kaupoissa vaan ystäviä ja perheenjäseniä.
VastaaPoistaMun järkytys ei ole vieläkään hälvennyt. Eniten persuissa on ahdistanut just maahanmuuttovastaisuus ja nyt kyllä mietityttää, että kuka niiltä voisi olla edes ministeri? Mut en mä ulkomaillekaan muuttaisi - hävettäisi niin kovasti sanoa siellä olevansa Suomesta, kun meillä tollanen puolue vetää voiton kotiin.
VastaaPoistaNo tuli kyllä pari järkytyksen kyyneltä vuodatettua. Myös hallitusvastuussa olleen kokoomuksen suosio on hämmästyttävää, mutta niillä on Stubb ja Katainen, nätit nuoret supliikkimiehet.
VastaaPoistaYritän minäkin nähdä positiiviset puolet. Mutta pelkään pahoin, että tässä tullaan vielä näkemään monta poliittista ilvenäytelmää ja tragikomedista pelleilyä paikassa, jossa ihan oikeasti pitäisi tietää asioita ja tehdä töitä, eikä riehua.
Äärikonservatiiviset menneen ajan sivistymättömät äijäarvot, nais-, naispappeus, feminismi-, ulkomaalais-, ympäristönsuojelu- ja homoviha eivät nyt ole kuitenkaan ihan mitättömiä asioita. Mutta toivotaan, että saadaan työhön kykenevä hallitus ja eduskunta. MIelenkiintoista nähdä, miten Soini pitää kuumakallensa kurissa.
eskimolapsi, me käytiin myös kiinnostava demokratiakeskustelu. En ole itse koskaan ollut suuri kansanvallanfani, sillä kansa joutuu nyt päättämään asioista joista ei mitään ymmärrä. Toisaalta vaihtoehdot ovat vähissä. Sitäpaitsi vihaan koko "kansa on puhunut" retoriikkaa, sillä kansasta puhuu parhaimmillaankin vain 70%. Ja siitä määrästä sitten n 20% puhui Soinille.
VastaaPoistaAnonyymi, aivan niin. Ei äänestäminen ole eduskunnasta mihinkään kadonnut.
Liina, uuden Mustan puolelle jo kommentoinkin että olisi ihanaa nähdä Soini ulkomaankauppaministerinä. Kuinka sen pitäisi yrittää kaupata tuulivoimaa kiinalaisille. :)
Riikka, joo, toivon todella, että vihreät lopettaa nyt tän sympaattisen puuhastelun marginaaliasioiden kanssa ja vääntää itselleen uudestaan jonkinlaisen olemassaolon oikeutuksen.
Riikka, sopii huudella!
Maiu, financial timesin natsikortti. <3
Marika, uskon. Vihreistä on tullut kummallinen helsinkiläisten oma puolue, jolla on asiaa vain kunnallistasolla.
Mari, järjen ääneksi en kehtaa lukeutua, mutta innostuksen ääneksi kyllä. ;) Vaikka oma puolueeni ajoikin piikkimattoon niin onpahan taas keskusteltavaa.
Anonyymi, näyttää tosiaan siltä että liberaalit eivät hyväksy konservatiiveja. Vasemmistoliiton kahdesta paikasta olen tosiaan näin poroporvarina iloinen. ;)
Anonyymi, kyllä persut on mun mielestä kriitiikkiä saaneet. Sääli vain, että media suo aina eniten palstatilaa näille huutelijoille..
pilami, niin, ehkä mä en jaksa ottaa tätä niin vakavasti koska maahanmuuttopolitiikka ei edusta mulle mitään suurta asiaa, päinvastoin. Kyllä siitä pitää puhua, mutta mittasuhteet ovat väärät. Imho.
Oletteko tutustuneet näiden uusien persujen taustoihin ja osaamiseen ja esim. vaalikonevastauksiin vai kerrotteko täällä vain ennakkoluulojanne?
VastaaPoistaItse en vielä ole ehtinyt tutustua niin kuin en muihinkaan uusiin edustajiin (ja myös osa vanhoista konkareista on jäänyt minulle vieraiksi), joten ei minusta olisi ihmisten haukkujaksi pelkän puolueen perusteella. ;) En myöskään ymmärrä mitä häpeämistä suomalaisuudessa on, jos Suomen vaaleissa persut saivat 19% äänistä?
Ihanaa, että edes Katja pidät järjen ja suhteellisuudentajun päässä etkä hutki ennen tutkimista. Samaa voi sanoa vaikkapa Straniuksesta.
t. anonyymi 11.06
Oikeasti ihmetyttää tämä joidenkin pelkäämä "suvaitsematon Suomi" -tulevaisuudennäkymä. Suomessa ei onneksi ole kaksipuoluejärjestelmää jolloin yksi puolue voisi saada ehdottoman vallan maan asioihin. Ja jos oikein luin vaalituloksen niin PS ja Kd eivät saaneet yli 50 % paikoista eduskunnassa.
VastaaPoistaKuuntelin muuten Soinin puheita radiosta kun paikkamäärä alkoi olla selvillä, oli jo niin kovin ympäripyöreitä ja rauhallisia, poissa oli oppositiohuutelu ja kärkkäys kommenteissa :D
Meillä muuten isäntä onkin nyt sitten hallitusvastuussa seuraavat neljä vuotta ja minä voin huudella oppositiomielipiteitä ilman vastuuta..
"syön peräköyden"
VastaaPoista:DDDDDD
Ei mulla muuta!
Oma järkytykseni ja pettymykseni ei todellakaan johdu siitä, että kuvittelisin persujen nyt jotenkin valtaavan Suomen. Olen järkyttynyt siksi, että Suomesta löytyy yli 500 000 ihmistä, jotka ovat valmiita allekirjoittamaan persujen puolueohjelman. (Ja että yli 13 000 ihmistä äänesti Kike Elomaata.)
VastaaPoistaEn oikein ymmärrä, mitä muutosta ja mihin asiaan suomalaiset haluavat tai kuvittelevat saavansa. "Herrainvaltaa" (??) ja hyväveli-systeemiä vastaan kampanjoineet persutkin ilmoittivat heti vaaleja seuraavana päivänä, että salkkuja saatetaan jaella myös eduskunnan ulkopuolelle. Eikö kansan pitänyt tietää ja saada se, mitä pyytää?
Viime vuosina on tapahtunut paljon asioita, joiden takana monet ihmiset eivät ole ja jotka varmasti ovat tämän persujen äänivyöryn takana (velkakriisi, taantuma, vaalirahasotku, jätevesiasetus, tehtaidan lakkautus useilla paikkakunnilla, humanitaarisen maahanmuuton kustannukset jne). Useimmat ihmiset ovat huomanneet, ettei muutosta tapahdu ainakaan samoja naamoja ja puolueita äänestämällä.
VastaaPoistaToisten "vääriä" äänestyspäätöksiä voi arvioida ainoastaan yrittämällä asettumalla näiden kenkiin eikä suinkaan oman äänestyskäyttäytymisen perusteella.
Minusta on esimerkiksi aika vastenmielistä kuunnella monien kaupunkilaisten mielipiteitä "maalaisjunttien" äänestyskäyttäytymisestä (ja itsehän olen kaupunkilainen ja maailmankuvani myös) ja tietenkin toisinpäin. Eikö ihmiset olekaan erilaisia, mutta samanarvoisia? ;)
Kävin muuten Elomaan vaalisivuilla eikä hänen teemansa minusta mitenkään ihmeellinen ollut. Moniin ihmisiin vetoaa isänmaallinen puhe ja tavallisten ihmisten toimeentulosta huolehtiminen sekä työllisyyskysymykset.
Mitä tulee persujen hyvävelisysteemiin niin ainakaan tuo salkkujenjakelu ei siihe liity, sillä se on ihan normaali käytäntö (joskaan ei yleinen) ja Soini on mediassa puhunut eduskunnan jättäneestä Vistbackasta ministeriehdokkaana (mikä tuskin on kenellekään politiikkaa seuraavalle mikään yllätysnimi).
Oppositio tekee hyvää puolueille, tuoreimpana esimerkkinä SDP ja Urpilainen, jotka ovat löytäneet taas uskottavuutta.
Tulipa paatos. ;)
t. anonyymi 11.06
Persujen kaksi ääniharavaa kannattaa pienessä vähemmistössä kolmen kokoomuslaisen kanssa tuloerojen KASVUA!? Että tämäkö on sitä pienen ihmisen kuuntelemista ja huolehtimista. Eivätkö Halla-ahoa ja Packalenia äänestäneet osaa tai viitsi lukea, vai ovatko tosiaan samaa mieltä näinkin perustavaa laatua olevassa kysymyksessä. Yllätyksiä lienee tulossa enemmänkin, saa nähdä. HS.fi - Politiikka http://bit.ly/e6UlPO
VastaaPoista"Oletteko tutustuneet näiden uusien persujen taustoihin ja osaamiseen ja esim. vaalikonevastauksiin vai kerrotteko täällä vain ennakkoluulojanne?"
VastaaPoistaOlen tutustunut.
"Oikeasti ihmetyttää tämä joidenkin pelkäämä "suvaitsematon Suomi" -tulevaisuudennäkymä."
Aviomieheni on ulkomaalainen ja lapseni tummaihoinen. Olen itse suomalainen, mutta meidän perheemme todellisuudessa suvaitsematon Suomi on varsin todellinen jo nyt. Vaalitulos ahdistaa ja tekee surulliseksi.
t. Anonyymi 11.33
Otteita perussuomalaisten vaaliohjelman periaatteista. Varsinkin tuo ensimmäinen sykähdyttää:
VastaaPoista"Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta"
"Verotuksella on ohjattava kohti terveellisempiä elintapoja. Muuten rahat loppuvat."
"Kaikki huumausaineet on torjuttava."
"Kansalaiset on otettava mukaan uudistamistyöhön täysivaltaisina toimijoina, ei jätettävä passiivisiksi hallintoalamaisiksi."
"Ylikunnalliset hallintohimmelit eivät sovi rakenteeksi, kun päätetään merkittävimmistä asioista, perusterveydenhuollosta ja sosiaalipalveluista."
"Demokratian ruohonjuuritaso pitää pelastaa byrokratiavallalta"
"MISSÄ EU, SIELLÄ ONGELMA"
"Suomen valmistauduttava nykymuotoisen EMU:n ja EU:n hajoamiseen"
"Kotouttamispolitiikan perusteeksi ”maassa maan tavalla” "
"Kansalaisuus on palkinto"
"Ns. viherverot on torjuttava"
"Sähköistyminen on sähköteollisuudellemme suuri mahdollisuus"
(http://www.perussuomalaiset.fi/getfile.php?file=1579)
Esim. Halla-aho ja Packalen vastasivat HS:n vaalikoneessa, josta tuo tuloerouutinen on, että heidän mielestään "tuloerot saavat edelleen kasvaa hillitysti" ja kommentoivat näin:
VastaaPoista"En näe, että tuloerot sinänsä olisivat signaali epäoikeudenmukaisuudesta. Ongelma ei ole siinä, että jotkut tienaavat paljon, vaan se, että alemmissa tuloluokissa työnteko ei kannata yhtäältä työn verotuksen ja toisaalta veroilla rahoitettujen vastikkeettomien tulonsiirtojen vuoksi. Työn tekemisen pitäisi aina ja kaikissa olosuhteissa olla kannattavaa. Mielestäni on hyvä, että ihmisellä on ainakin teoriassa mahdollisuus vaurastua rehellisellä työllään. Tätä ei pidä estää suurituloisten kohtuuttoman ankaralla verottamisella."
"Suomi voi menestyä ainoastaan työllä. Työtätekevien ansioiden tulee näin ollen nousta, suhteessa sosiaalituella eläviin ihmisiin. Lisäksi erillaiset kannustinloukot tulee purkaa ja kannustaa ihmisiä tekemään mitä tahansa työtä".
Luulenpa, että moni pienituloinen tai työnteon kannattamattomuuden kanssa painiskeleva on samaa mieltä, että olisi järkevää, että työnteko kannattaisi aina eikä tarvitsisi katsoa kuinka naapuri saa saman verran rahaa käteen tekemättä mitään kuin itse tekemällä pienipalkkaista työtä (etenkin jos on osa-aikainen tai työtuntimäärä vaihtelee).
Persujahan äänestettiin Helsingissä paljon alueilla, joissa ihmisten tulotaso on alhainen ja monet elävät kokonaan tulonsiirtojen varassa. Luulen, että nämä äänestäjät osaavat kuitenkin lukea ja ymmärtävät lukemaansa...
t. anonyymi 11.06
En itse valitettavasti pysty olemaan yhtä luottavainen sen suhteen, etteikö neljässä vuodessa pystyisi aika paljon hallaa (sic!)saamaan aikaan. Oon oman työn kautta nähnyt, että yksittäisellä ministerillä on kyllä aika paljon ihan konkreettista valtaa, ja jos esim. Kike Elomaasta tulee kulttuuriministeri, niin joudun ehkä harkitsemaan alan vaihtoa. Ministeri joko perehtyy asioihin ja ajaa oman alansa asioita tarmokkaasti tai ajautuu tietämättömyyden takia virkamiesten marionetiksi. Molempia on nähty.
VastaaPoistaYritin olla eilen vaalivalvojaisissa neutraali ja ajatella nimenomaan, että nyt tulisi vähän soinimaista ravistelua valtapuolueille. Ei tullut. Yksikään muu ainakaan haastatelluista ei onnistunut saamaan mitään edes puoliälyllistä tai kiinnostavaa ulos suustaan. Lisäksi oon lukenut monia haastatteluja ja taustajuttuja esim. Halla-ahosta ja kyllä se on mun mielestä ihan vaan todella pelottava tapaus 30-luvulta.
Mutta en tiedä, ehkä se hallitus-skenaario toteutuu ja persut oppivat siellä olemaan arkipolitiikan kurimuksessa. ;) En itse kuitenkaan toivoisi, että koko eduskunta menisi ihan pelleilyksi. Kyllä se aika hitosti vaikuttaa meidän jokaisen arkeen, millasia vero-, eläke- tai ympäristöpäätöksiä siellä seuraavan neljän vuoden aikana tehdään.
Mitä vihreisiin tulee, niin ne voisivat nyt viimeistään todella mennä itseensä ja miettiä nimenomaan maailmaa pk-seudun ulkopuolella.
Hyvä Anonyymi 11.33 ja 17.23, luit ilmeisesti vain yhden lauseen etkä siitä eteenpäin jossa jatkoin:
VastaaPoista"Suomessa ei onneksi ole kaksipuoluejärjestelmää jolloin yksi puolue voisi saada ehdottoman vallan maan asioihin. Ja jos oikein luin vaalituloksen niin PS ja Kd eivät saaneet yli 50 % paikoista eduskunnassa."
Myös ehdolla ollut Helena Eronen kirjoittaa tuloksesta mielenkiintoisesti:
http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70267-hyvinhan-siina-kavi-mita-te-itkette
Mrs Marple, luin kyllä koko kommentin. Halusin vain painottaa, että joillekin jo nyky-Suomi näyttäytyy suvaitsemattomana ja että vaalitulos kertoo jotain vallitsevasta asenneilmastosta.
VastaaPoistaHelena Eronen uskoo perussuomalaisten tuovan eduskuntaan "ihmisläheisyyttä". Ymmärrämme sanan varmaan aika eri tavalla.
t. Kyseinen Anonyymi
Mä olen kyllä myöskin samaa mieltä että persut hallitukseen. Ei ole oikein muuta keinoa saada heitä kokemaan, millaista on tehdä vaikeita päätöksia. Vaikka sitten hallitus kaatuisi ja tulisi ennenaikaiset vaalit, se voisi olla ihan terveellistä Suomen politiikalle. Ja vaikka kauhistuttaa tulevan hallituksen politiikka, kun myös kokoomus ja demarit on jo jonkin aikaa heittäneet hyvin maahanmuuttokriittisiä kommentteja, joten maahanmuuttopolitiikassa oletettavasti muutos tulee jotenkin näkymään. Suomen jo nyt tiukka linja tiukentuu lisää.
VastaaPoistaJa siitä eteenpäin sitten allekirjoitankin yhden anonyymin ja pilamin pelot, sekä mitä pellon peintareella hyvin kirjoittaa: Äärikonservatiiviset menneen ajan sivistymättömät äijäarvot, nais-, naispappeus, feminismi-, ulkomaalais-, ympäristönsuojelu- ja homoviha eivät nyt ole kuitenkaan ihan mitättömiä asioita. Eikä politiikka ole mitään peliä, vaan kyllä siellä eduskunnassa ihan oikeasti neljässä vuodessa keretään lakeja säätää - jotka sitten oikeasti vaikuttaa meidän kaikkien elämään.
Vaikka maahanmuutto ei henkilökohtaisesti koskettaisikaan (ei minuakaan muutoin paitsi että olemme ns hyväksyttyjä maahanmuuttajia, mitä nyt ruotsinkielisiä), silti se on hyvä peili ihmisten asenteista ja ajatuksista: hyväksymmekö tänne toisenlaiset ihmiset? mitä vaadimme muilta? kun ns maahnamuuttokriittisyys on poliittisella tasolla hyväksyttyä, kaduilla ja toreilla on ok huudella erinäköisille ihmisille "menkää kotiinne rättipäät"?
Vihreistä, tottakai on syytä katsoa peiliin ja niin tulee varmasti (ja toivottavasti)myös tapahtumaan. Mutta ei Vihreiden perusarvot, liberaalius, ympäristöarvot, humaani maahanmuuttopolitiikka, tasa-arvo, tästä mihinkään muutu. Jos näille arvoille ei ole kannatusta muualla kuin Helsingissä ja vähän Uudellamaalla, niin ei Vihreät kyllä sen takia rupea ajamaan jotain muuta linjaa. Muut puolueethan ottivat hyvinkin persujen mielipiteitä omiin ohjelmiinsa.
Itsekin olin todella, todella järkyttynyt. Kirjoituksesi Uudesta Mustasta luettuani tajusin kuitenkin tilanteen. Toivottavasti Persut nyt menevät hallitukseen, eivätkä jää oppositioon apinoimaan asioita.
VastaaPoistaKonservatiivisempi Suomi särähtää kyllä korvaan. Miksei Vihreiden ja Vasemmiston ja osan Kokoomustakin liberaalimpi Suomi?(Sdp.stä en tiedä sitten mitään)
Vihreäthän teki ihan väärän kampanjan. Ydinvoimakysymys kun ei enää ole ajankohtainen. Luvat on jo annettu ja rakennettavaa riittää 10 vuodeksi eteenpäin. Soinivaara tämän hokasi ainakin sen perusteella, mitä luin jostain vaalikoneesta, mutta koko puolue ei. Soinivaara oli muutenkin monissa asioissa fiksummilla linjoilla kuin Sinnemäki esitti vaalitenteissä. Olisi pitänyt lukea niiden ohjelma, että olisin tiennyt, mikä kanta Vihreillä on. Nyt oletin, että puheenjohtaja sen tietää, ja puolueella on puoluekuri. Jäi ääni sitten antamatta heille...
Kummastuttaa, että Suomi, joka homokohun aikaan erosi sankoin joukoin kirkosta, äänesti nyt todella suuresti puoluetta, jonka nokkamiehellä ainakin on todella "kristilliset" arvot.
Kiitos, postauksesi oli yksi harvoista järkevistä kommenteista koskien vaalitulosta.
VastaaPoistaYdinvoimapaikkakunnalla asuvana entisenä vihreänä kaupunginvaltuutettuna en voinut enää ajatellakaan vihreiden äänestämistä. Varsinkaan Fukushiman jälkeen.