Kuva: Plan |
Mobiililaitteiden emojivalikoimaan lisätään kevään aikana punainen pisara, menkkaemoji. Tämä on syvästi järkyttänyt monia kanssaeläjiä.
Toivoisinkin, että tämä tieto kyseisen jännittävän emojin oikeaoppisesta käytöstä tavoittaisi kaikki niin peräkammareissa kuin ämpärijonoissa:
1. Älä käytä menkkaemojia, jos et tarvitse sitä mihinkään. Carry on!
2. Sen sijaan käytä menkkaemojia, jos haluat hälventää tähän täysin luonnolliseen fysiologiseen tapahtumaan liittyvää häpeää ja sitä kautta edistää naisten oikeuksia.
Menkkaemojia ei siis tarvita siksi, että kaikki naiset haluaisivat aktiivisesti tiedottaa omista menkoistaan jonain riemujuhlana. Symbolin puolesta kampanjoinut hyväntekeväisyysjärjestö Plan haluaa, että kuukautisiin liittyvät terveydelle haitalliset ja jopa hengenvaaralliset tabut rikottaisiin lisäämällä avoimuutta. Totta kai he tiesivät jo etukäteen, että emojin tarpeellisuudesta oltaisiin montaa mieltä. Kauhistelijoiden kommentit kertovat vain, että kampanja tulee todella tarpeeseen, myös Suomessa.
Paheksujien kannattaakin palautella mieliin peruskoulun kartasto: maailmassa on Suomen lisäksi muitakin maita ja emojit taas ovat globaalisti käytössä oleva merkistö. Voitteko kuvitella, millaista on olla nainen maassa, jossa menkkojen takia suljetaan kylmään karjasuojaan, ettei vaan mökki "saastu"? Lisäksi kuukautiset aiheuttavat katkoja kehitysmaiden tyttöjen koulunkäyntiin, koska kouluissa ei ole vessoja eikä heillä ole varaa siteisiin.
Eikä avoimuus haittaa Suomessakaan. Joudun itsekin vetämään munasarjaesitelmän läpi jossain vaiheessa kahteen kertaan. Kuukautiskierto on naiselle tärkeä terveysindikaattori, jota kannattaa seurata ennemmin kuin hävetä ja piilotella. Migreenipotilaat voivat helposti vertailla kokemuksiaan mutta kuukautisista puhumiseen liittyy juuri tämä yksityisyyden vaatimus, mikä aiheuttaa sen, että nainen ei esimerkiksi tunnista epänormaalia kipua.
Naisiin kohdistuu muutenkin aivan törkeää epätasa-arvoa ja vallankäytöä ja jos tämä kampanja sitä vähentää, se on pelkästään hieno juttu. Älkää siis öyhöttäkö somessa mistään siemensyöksyemojista, se on kamalan noloa. Punainen pisara taas ei ole.
Olin henkilökohtaisesti vähän pettynyt siihen, että sinne tuli vaan se veripisara. Ei se pelkiltään nyt kovin itsestäänselvä ole, mutta avaapahan ainakin mahdollisuuksia. Omakohtaisesti olisin pitänyt eniten joko pikkareista tai kalenterista tipoilla, mutta hyvä päänavaus joka tapauksessa.
VastaaPoistaJos joku nyt jotain muuta emojia hyvinvointinsa varmistamiseen kaipaa, niin kannattaa katsella sitä työmäärää mikä tämänkin muutoksen takaa löytyy ja ryhtyä hommiin. Siemensyöksylle on käsittääkseni (väärin)käytetty kolmea vesi(?) tippaa tähän asti joten siltä osin menkkojen osalta on päästy tasoihin, ei menty ohi.
No samoin, pikkarikuva oli munkin suosikki, mutta mennään nyt tällä. Pääasia tässäkin kampanjassa lienee tämä ennakkoöyhötys. Kannatan luonnollisesti myös siemensyöksylle omaa emojia, sikäli kun sen takia kiusataan poikia ja ahdetaan heitä lämmittämättömään varastoon yöksi.
PoistaAfaik sinne menkkamajaan mennään kokopäiväisesti, ei vaan yöksi. Ja vaikkei mitään noin räikeää niin kyllä menkoista pitäisi pystyä puhumaan normaalimmin ihan kaikkialla, tällä hetkellä asian piilottelu ja outo noloilu on tosi absurdeissa mitoissa. Siihen tällä emoji-tempauksella varmasti on vaikutusta.
PoistaJa mä nyt olen valmis kannattamaan siemensyöksyemojia keveämminkin perustein kuin karkean sorron vuoksi, jos joku sitä vakavissaan alkaisi edistää. Ei se globaali rakenteellinen etuasema keskivertopojan sielua niin suoraan lämmitä etteikö muutakin ilahduttavaa voisi tarjota ja aika ahtaissa rooleissa kehittyvien maiden pojatkin monasti ovat, vaikka olot eivät niin brutaalit olekaan kun tytöillä.
Juujuu tasa-arvo sun muut. Mutta lisäksi se tulee ihan suomessakin niin tärkeään rakoon. "Isä käytkö kotiin tullessa kaupassa(pisarapisara silmien pyöritys)!? Normikokoa."
VastaaPoistaItsellekin tuli mieleen perheen ja kaveriryhmien WhatsAppiin liittyvät käyttötapaukset!
Poista